Marmoleum

Marmoleum is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van o.a. lijnzaadolie, kurk en hars. Het rugweefsel van Marmoleum wordt van jute gemaakt. Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je eigen gezondheid.

 

Marmoleum vloeren worden gemaakt uit enkel de beste natuurlijke ingrediënten. Een Marmoleum vloer is slechts enkele millimeters dik en zeer slijtvast. Het veert niet en heeft een grote indrukvastheid.

Aanvullende informatie

Omdat Marmoleum een natuurlijk product is, mag het niet worden gereinigd met agressieve schoonmaakmiddelen: dat zou de lijnolie verwijderen, één van de belangrijkste bestanddelen van Marmoleum. Het beste kan je een speciaal Marmoleum schoonmaakmiddel gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de vloer een beetje vettig blijft en daarmee beschermd.

Geluidsisolatie & vloerverwarming

Wanneer je Marmoleum combineert met het juiste ondervloersysteem en met Forbo foam voldoet je vloer aan de richtlijnen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder en aan de reglementen van veel appartementencomplexen. De contactgeluidsisolatie die bij deze combinatie gemeten wordt is zelfs beter dan de richtlijn volgens NEN 5079! Een officieel TNO-testrapport is op te vragen bij Forbo Flooring, de leverancier van Marmoleum.

Marmoleum is ook uitstekend geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het is dan wel belangrijk om op de ondervloer te letten. Ons advies is om daarbij geen foam te gebruiken (dit isoleert sterk en houdt daarmee teveel warmte tegen), maar een speciaal ondervloersysteem dat geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast is een sterke kunststoffolie noodzakelijk. Informeer in de winkel bij je in de buurt naar de mogelijkheden. Zij kunnen je perfect adviseren over je vloer, ondervloer en de gewenste eigenschappen.

Klaar om uw woning te transformeren?

Meer informatie of een afspraak maken om woonideeën op te doen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.